Kost og motion

På Dannevirke Kostskole fokuserer vi på kost, motion og det sunde liv. En del af vores elever har været overvægtige hele deres barndom, og vi ved af erfaring, at overvægt og andre former for spiseforstyrrelser er et stigende problem blandt børn og unge  - ofte forbundet med andre sociale problemer, lavt selvværd og manglende tro på egne evner.

Hos os får eleverne en sund og varieret kost i overensstemmelse med sundhedsstyrelsens anbefalinger og de 8 kostråd. Hver elev har en individuel motionsplan, der beskriver hvilken motion og hvornår, så de hver især opnår mindst en times daglig motion i gennemsnit. Alle skolens elever bliver målt og vejet jævnligt. Vi bruger den aldersjusterede BMI til at udregne, om eleven er normalvægtig. Hvis en elev er under- eller overvægtig, er det en problemstilling, vi tager os af.

Målet er at forberede elevernes sundhedstilstand og livskvalitet, og en stor del af skolens personale er efteruddannet som kostvejledere eller indenfor sport og idræt. Vi ved af erfaring, at det tager år at ændre kost og motionsvaner - men det kan godt lade sig gøre. (Se Dannevirke Kostskoles sundhedspolitik)