Weekend og ferie

Dannevirke Kostskole følger den kommunale folkeskoles ferieplan, og eleverne har både sommerferie, efterårsferie, vinterferie og helligdage. Der er hjemmeweekend ca. hver anden weekend (se kalender). Til de elever, der ikke har mulighed for at komme hjem, kan forvaltningerne købe et 365 dages ophold.

Vi tager på skolerejse en gang om året. Det ene år tager hele skolen af sted sammen - det næste er det afdelingerne, der tager af sted hver for sig. Vi har været i Egypten, Marokko, Italien, Frankrig, Gran Canaria, Lazanta sport, Østrig, Norge, Sverige, Tyskland og på Læsø, Samsø, Mandø og Bornholm.

Skolerejsen er en del af den almindelige undervisning og har til formål at understøtte og synliggøre skolens målsætninger om ”sund livsstil – kost & motion”, at give eleverne sociale, fysiske og faglige udfordringer, der svarer til deres alder og udvikling samt ikke mindst at give eleverne mulighed for personlige erfaringer og fælles oplevelser, som de ikke får i den daglige undervisning gennem et socialt og fagligt indhold.