Det skriver andre om DV

Læs, hvad forskellige medier skriver om Dannevirke Kostskole

• "Vi lægger aldrig skolearbejdet til side". Hvordan skaber man et stærkt læringsmiljø på en specialskole? Gi' LOS har besøgt Dagskolen Ternen og Dannevirke Kostskole for at finde svaret. Begge skoler har som erklæret mål, at eleverne skal 'udsluses' til det almindelige uddannelsessystem.

• Fælles lektielæsning hver eftermiddag. På Dannevirke Kostskole er den fælles lektielæsning med til at løfte det faglige niveau. Samtidig lærer eleverne at tage ansvar for deres egen skolegang.

• Evaluering skal skabe udvikling. Det kræver en målrettet indsats at skabe en stærk evalueringskultur med fokus på udvikling. Det mener forstanderne på Dagskolen Ternen og Dannevirke Kostskole.

Artikler i Gi' Los, juni 2018

"Jeg skal arbejde lige her"
For Nikolaj har 10 ugers praktik på Haderslev Kasernes mekanikerværksted vist vejen til drømmejobbet. Han er med i alle reparationer. Og efter en dag med sorte fingre kan han med tilfredshed sige, at han har lavet noget.
Bragt i Ugeavisen Haderslev, 12. november 2017

Tema i Gi' Los: "Fokus på unges uddannelse"

• Udsatte unge vil gerne tage en uddannelse: I Assens Kommune sætter Ungeenheden fokus på udsatte unges uddannelse. På Dannevirke Kostskole går samtlige elever op til folkeskolens afgangsprøver. Det handler om at sætte rammen: Skolen er vigtig.

• Jeg sagde til mig selv: Nu vil jeg lære noget. Et stærkt relationsarbejde og konstant fokus på elevernes skolegang skaber flotte resultater på Dannevirke  Kostskole. Lea Brøndum fra 9. klasse er en af dem, der har udviklet sig rigtig meget på kort tid.

Artikler i Gi' Los, september 2016

Effektmåling 2, Rambøll
Hvordan klarer vores tidligere elever sig senere i livet? Rambøll Management har lavet en effektmåling, der består af både en kvalitativ og en kvantitativ undersøgelse - og følger op på en lignende undersøgelse fra 2008.
Effektmåling foretaget af Rambøll, 2016

De anbragte børns forældre mødte talstærkt op for at give en hånd med til den årlige arbejdsdag på Dannevirke Kostskole.
Jydske Vestkysten, Haderslev, 5. september 2011

De anbragte unge på Dannevirke Kostskole ser Tv2 Nyhederne hver aften sammen med deres lærere. I foråret 2011 fulgte de blandt andet med i Brønderslevsagen, som berørte de unge meget.
Tv2 Nyhederne, 22. juni 2011

Det nytter
Tidligere elever på Dannevirke Kostskole klarer sig godt, viser undersøgelse af unge, der var på skolen mellem 1994 og 2005.
Fagbladet Frie Skoler nr. 1, 2009

På Dannevirke Kostskole går alle afgangselever op til folkeskolens afgangsprøver. Fem år senere er 2 ud af 3 i job eller under uddannelse.
Effektmåling foretaget af Rambøll, 2008